Over ons

Sinds 1 december 2010 zijn wij, de familie de Vries, de nieuwe eigenaren van dit kleine knusse restaurant.

Wij willen ons Petit visrestaurantje graag aan u voorstellen; Aan de Handelskade Oost net voorbij de oude haven ingang van Delfzijl werd een informatie centrum ingericht zodat mensen de vorderingen die er werden gemaakt met het moderniseren van de Delfzijlster haven konden volgen. Inmiddels zijn de trappen naar ons restaurant vervangen door een loopbrug.

In 1999 werd na de voltooiing van de werkzaamheden het centrum overbodig en verkocht aan visspecialist Nolden, het geheel werd na een grondige en langdurige verbouwing omgetoverd in een uniek gelegen smaakvol ingericht restaurantje van 64 m2. Rondom het gebouwtje is een omloop waar het bij mooi weer goed toeven is. Op de lage wal is parkeer ruimte voor 50 auto`s en plaats voor een leuk en gezellig terras! In mei 2000 werd het visrestaurant geopend en was vanaf het begin meteen een groot succes. Wat mede te danken is aan de geweldige ligging; boven zee met uitzicht op de Eems. Gezeten in het restaurant genietend van al die (h)eerlijke visgerechten overziet u een van de mooiste gedeelten van de Groninger waddenzee, de monding van de rivier de Eems die vanuit Duitsland naast de enorme passagiers reuzen die in Papenburg worden gebouwd het zoute zeewater vermengd met het zoete rivierwater.(Luxe Cruise schepen die onder anderen worden gebouwd voor Disney).

Aan de overzijde van de Nederlandse kust ligt Duitsland met de havenstad Emden, veel van de veelvuldig passerende schepen zijn onderweg naar deze Duitse havenstad. Je zou haast denken dat je de kust aan de overzijde al zwemmend zou kunnen bereiken maar de zeer sterk stromende Eems zou dit voornemen wel eens ruw kunnen verstoren! Verder naar rechts, ver voorbij Emden, ligt de Dollard en aan de linker zijde zie je eerst het Eemshotel onze grote broer die ook palen boven het wat uitsteekt! Iets verder weg ligt dan de Eemshaven met als markant punt aan de horizon de Eemscentrale, over enige jaren zullen dit er vier zijn.

Redelijk ver uit de kust voor de Eemshaven is nog een boortoren te zien, en met enig geluk zie je wat dichter bij een of meerdere zeehonden uitrustend op een van de bij eb drooggevallen platen voor de kust. Vooral op donderdag en vrijdag is de Kleine Zeemeermin een rustpuntje in de dagelijkse sleur, de weidsheid en het idee op een boot te zitten geven u zelfs voor een uurtje een heerlijk vakantie gevoel.

Wij zullen er alles aan doen om dit gevoel te versterken door u gastvrij te ontvangen, u te voorzien van een verfrissende versnapering, heerlijke gerechten of gewoon een lekker kopje koffie al dan niet met een lekker gebakje!

Kortom welkom!